Gratis isbryderøvelse til MBTI

En kort, effektiv øvelse til gruppesessioner i MBTI®

I isbryderøvelsen præsenteres fordelene ved MBTI-strukturen på en måde, som folk selv kan se og opleve.

numbers exerciseDenne øvelse med MBTI-tal viser relevansen og anvendeligheden af en struktur. Den er desuden et nyttigt værktøj til at svare igen på argumentet ‘MBTI sætter alle i bås’, da den struktur, som værktøjet viser, handler om at forstå, hvordan tingene er i forhold til hinanden.

Denne fikse MBTI-øvelse, der er gratis at downloade (Engelsk) og benytte, blev udtænkt og præsenteret af Thomas Lorenz og Angelika Hӧcker i deres bog ’30 Minuten Wert-voll leben’. I første omgang fremhævede vi den i vores blog (Engelsk)
(komplet med video), og vi er forfatterne meget taknemmelige for at give os lov til at dele den med konsulenterne.

Indsigten stopper dog ikke ved øvelsen. Som en del af konsultationen kan du også lægge mærke til, hvordan folk reagerer på øvelsen. For eksempel vil ekstroverte personer sandsynligvis tale om problemet, mens de deltager, N’er vil sikkert blive frustrerede, mens J’er ønsker at fuldføre øvelsen (selv efter, at du har bedt alle om at stoppe).

Du vil muligvis også kunne se, at NT-typer bliver opsat på at konkurrere, mens ENP-typer måske vil forsøge at slække på reglerne eller (ud fra vores erfaring) ganske enkelt ikke høre ordentligt efter, når du giver instruktionerne!

Alt i alt er det en fascinerende, enkel og sjov måde at få folk til at tænke over MBTI-strukturen på.

Brug gerne din egen skabelon, hvis du har lyst, og lav om på lysbillederne, så de passer til din egen præsentation, men hvis du bruger øvelsen i en af dine konsultationer, beder vi dig henvise til OPP og forfatterne.